NGA SOT, VAKSINA PFIZER E DISPONUESHME PËR TË GJITHË

FILE - This Jan. 24, 2021, file photo shows a vial of the Pfizer vaccine for COVID-19 in Seattle. U.S. regulators on Monday, May 10, 2021, expanded use of Pfizer's shot to those as young as 12, sparking a race to protect middle and high school students before they head back to class in the fall. (AP Photo/Ted S. Warren, File)

Që nga sot, një sasi e kufizuar e vaksinës Pfizer është në dispozicion për popullatën e përgjithshme në të gjithë vendin, njoftoi Ministria e Shëndetësisë. “Një tjetër kontigjent i vaksinave Pfizer mbërriti në Malin e Zi dje, 2,600 prej tyre. Gjysma e shumës totale u la për rivaksinim dhe 1,200 të tjerët u dërguan në pikat e vaksinimit në të gjithë vendin,” thuhet në deklaratë. Ministria tha se imunizimi i popullatës së përgjithshme me vaksinën Pfizer do të fillojë pasditen e sotme. “Vaksinat, në sasi të vogla, të kufizuara, do të jenë në dispozicion në të gjitha pikat e vaksinimit në të gjithë vendin, përveç Podgoricës, ku imunizimi me këtë vaksinë do të kryhet vetëm në Qendrën Mjekësore Ushtarake çdo ditë pune nga ora 3 pasdite,” thonë nga Ministria e Shëndetësisë. Është njoftuar se deri në fund të gushtit, rreth 2,000 vaksina Pfizer, të prokuruara nga Bashkimi Evropian, do të mbërrijnë në Malin e Zi çdo javë dhe ato janë përveç dozave të dhëna tashmë nga mekanizmi Covax.

SHARE