GALLIQ: SITUATA ËSHTË KOMPLEKSE, NUK E KONTROLLOJMË EPIDEMINË

Drejtori i Institutit të Shëndetit Publik, Igor Galliq, tha se situata epidemiologjike në Mal të Zi është komplekse dhe shumë e rëndë. Sipas fjalëve të tij, të dhënat për të infektuarit dhe të ndjerin flasin vetë. Në shtatë ditët e kaluara, kishte një mesatare prej 558 të infektuar, 64 të vdekur. Siç theksoi Galliq, nga numri i përgjithshëm i testuar, një mesatare prej 28.7 përqind ishin pozitive. “Pra, për një kohë të gjatë, ajo përqindje ka qenë midis 25 dhe 30 përqind. Për të qenë në gjendje të themi që ne kontrollojmë epideminë, kjo përqindje duhet të jetë pesë përqind. Kjo flet për atë se sa nuk e kontrollojmë epideminë,” deklaroi ai. Duke shpjeguar masat epidemiologjike të miratuara dje, ai tha se dyqanet e këpucëve dhe veshjeve, sallonet estetike, parukerit, bastoret etj., duhet të organizojnë punën në periudhën prej prej orës 07:00 deri në orën 20:00, ndërsa sa u përket punës së objekteve hotelierike orari i punës do të organizohet në periudhën nga ora 07:00 deri në orën 18:00. Masat epidemiologjike të miratuara dje janë vetëm vazhdim i masave të mëparshme, thotë Galliq dhe shton se ato duhet të tregojnë seriozitetin e situatës. “As këto masa nuk janë ekstreme,” tha Galliq, duke kujtuar se epidemiologët kishin propozuar masa më të rrepta dhe se ato do të jenë të njëpasnjëshme.

SHARE