KAVARIQ: TË MBYLLEN KUFIJTË DHE TË NDALOHET LËVIZJA MIDIS KOMUNAVE

Sot është dita më e vështirë në Podgoricë që nga fillimi i epidemisë, 3280 njerëz aktualisht janë duke u trajtuar në shtëpi dhe e gjitha është servisuar nga Qendra Shëndetësore e Podgoricës, tha drejtori i Qendrës Shëndetësore Podgorica, Nebojsha Kavariq, në një deklaratë për Antena M. “Situata epidemiologjike është padyshim më e vështira deri më tani. Kujdesi parësor shëndetësor është veçanërisht i ngarkuar. Kjo ka treguar të jetë pjesa më e vështirë e sistemit të kujdesit shëndetësor. Rreth 6500 pacientë që janë aktivë pozitivë në nivelin e Malit të Zi që trajtohen në shtëp,” tha Kavariq. Kavariq thekson se ne kemi tejkaluar kohë më parë treguesit e parashikimeve katastrofike. “Skenari i Marsit” duhet të zbatohet menjëherë. Është më mirë që të zgjasë edhe dy ose tre javë, në mënyrë që të kthehemi në jetën normale pas kësaj. Të dalim nga agonia e kufizimeve të lëvizjes nga komuna në komunë. Siç mund ta shohim, përveç skenarit katastrofik, nuk ka pasur ndonjë ndryshim tjetër në sjelljen e qytetarëve,” tha Kavariq. I pyetur nëse “skenari i marsit” nënkupton ndalimin e trafikut ndërqytetas dhe mbylljen e kufijve, Kavariq u përgjigj se gjithçka që ishte e vlefshme atëherë, do të duhet të zbatohet edhe tani. Sipas Kavariq, një trend i tillë epidemik kërkon një riorganizim të modelit ekzistues. 

SHARE