DUKAJ: PREJ KËTIJ VITI DY HERË MË SHUMË MEDIATOR

Ministria e Arsimit të MZ,  do të financojë këtë vit mediator romë k dhe parashikohet të dyfishohen ato në krahasim me një vit më parë, tha drejtori i Drejtorisë për Arsimin e Minoriteteve dhe Komuniteteve të tjera Kombëtare, Marash Dukaj.

Mediatorët, gjegjësisht bashkëpunëtorët në përfshirjen sociale, deri më tani janë financuar nga Fondi për Edukimin Rom përmes projekteve dhe ishin gjithsej dhjetë prej tyre.

“Një risi e rëndësishme është se që nga ky vit, mediatorët do të financohen nga Ministria e Arsimit dhe parashikohet të jetë dy herë më e lartë, ndërsa numri i fundit është i njohur kur përpunon dhe merr të dhënat e regjistrimit për fëmijët e popullatës RE”, tha Dukaj për agjencinë “MINA”.

SHARE