TË SHPËRBLYERIT ME PUNË TREGUAN SESI SHTETI DUHET DHE RUHET

Sot, sistemi shëndetësor malazez është me të drejtë krenar sepse njohja shtetërore e këtij viti, çmimi i trembëdhjetë korrikut, u takon atyre që kanë treguar me punën e tyre sesi shteti duhet, mbrohet dhe respektohet kur fshihen të gjitha dallimet dhe shëndeti i kombit ka vlerë të paprekshme, tha Ministri i Shëndetësisë Kenan Hrapoviq.

Sot, Kryetari i Kuvendit, Ivan Brajoviq, i dhuroi çmimin e trembëdhjetë korrikut Institutit të Shëndetit Publik, Dr. Ranko Lazoviq dhe historianit Zhivko Andrijasheviq.

Siç njoftuan ata, pandemia e koronavirusit pushtoi botën dhe tregoi sesi sistemet më të zhvilluara dhe ato më të avancuara i janë nënshtruar sulmit të pamëshirshëm të sëmundjes.

“Mali i Zi ka pasur dhe ka ende “roje portash”, të cilët kanë bërë punën e tyre me zell dhe qetësi për vite me rradhë dhe përgatitjen e mekanizmave për përgjigjet që na duheshin dëshpërimisht në ditët e mëparshme dhe në ditët në vazhdim. Me shpresën se së shpejti koha sfiduese e pandemisë do të jetë e shkuar, dhe puna e rregullt dhe aktivitetet tuaja për të përmirësuar dhe mbrojtur shëndetin e popullatës malazeze do të vazhdojnë të jenë në qendër të aktiviteteve tuaja,” tha Hrapoviq dhe uroi Institutin e Shëndetit Publik dhe Dr. Ranko Lazoviq për çmimin.

SHARE