VELOVIQ: NUK DO TË LEJOJMË TUBIME NË KUNDËRSHTIM ME MASAT E TKK

Drejtori i Administratës së Policisë, Veselin Veloviq, njoftoi se policia nuk do të lejojë tubime publike që shkelin masat e Trupit Kordinues Kombëtar dhe do të ndjekë penalisht çdo person përgjegjës në rastet e mosrespektimit të ligjit dhe rrezikimit të shëndetit të qytetarëve të Malit të Zi.

Sipas deklaratës, policia nuk do të sigurojë tubime publike që nuk raportohen në procedurën e përcaktuar me ligj.

“Unë u bëj thirrje qytetarëve që të respektojnë rezultatet e arritura deri më tani me sakrifica të mëdha të komunitetit, gjë që krijon një detyrim shtesë për të ruajtur shëndetin e secilit individ përmes sjelljes së përgjegjshme. Unë besoj se organizatori i tubimeve publike është i vetëdijshëm për faktin se ruajtja e shëndetit të qytetarëve është përparësi. Kujtoj publikun që në vetëm një tubim procession rreth 70 persona u infektuan me koronavirusin, gjë që na tregon se tubimet publike janë akoma një kërcënim dhe rrezik i vërtetë për shëndetin e qytetarëve,” tha Veloviq.

SHARE