MBËRRITËN MË SHUMË SE PESË TONË PAJISJE MJEKËSORE

Dy dërgesa të ndihmës kanë mbërritur në Mal të Zi me më shumë se pesë tonë maska, kostume mbrojtëse, vizione, teste të koronavirusit për profesionistët e kujdesit shëndetësor.

Më herët sot, Kryeministri i Malit të Zi Dushko Markoviq njoftoi se profesionistët e kujdesit shëndetësor dhe të gjitha shërbimet e përfshira nuk do të kenë mungesë të pajisjeve për të punuar të sigurt për të luftuar epideminë.

Markoviq tha se me ftesë të Qeverisë, themeluesi i AlibabaGroup, Jack Ma dhe fondacioni i tij humanitar dhuruan 50 mijë maska cilësore, dy mijë kostume dhe tre mijë vizorë.

“Një biznesmen grek, Stathis Petros, do të dërgojë 500,000 maska mbrojtëse shtesë, 300,000 doreza mjekësore, dy mijë teste dhe 500 kostume,” tha Markoviq.

SHARE