QEVERIA NË LARGIM TË HEQË TVSH-në PËR USHQIMET BAZË

Lëvizja qytetare URA i bën thirrje qeverisë në largim të reagojë ndaj rritjes së shpejtë të çmimeve të ushqimeve dhe të zbatojë heqjen e TVSH-së për miellin dhe vajin si masën më të shpejtë dhe të vetme të mundshme, si dhe uljen e TVSH-së për mishin, frutat, perimet dhe ushqime të tjera të nevojshme. Kështu ka bërë të ditur nënkryetari i LQ URA Goran Gjuroviq. Ideja e qeverisë në largim për të kufizuar çmimet e ushqimeve është, sipas tij, e pamundur, jofunksionale dhe joproduktive. “E pamundur dhe jofunksionale për faktin se çmimet në nivel global ndryshojnë nga ora në orë, kështu që është e pamundur të përcaktohet çmimi më i lartë me të cilin duhet të shitet”, thotë Gjuroviq. Ai shton se është jo-produktive sepse asnjë shitës nuk do të ketë interes të shesë mallra me humbje, pra nuk do të jenë në rafte, por do të shfaqen në tregun gri me çmime shumë më të larta. “E përsërisim, korrigjimi i TVSH-së është i vetmi model veprimi që është miratuar në vendet fqinje – Kroaci dhe Maqedoninë e Veriut,” tha ai. Gjithashtu, LQ URA kërkon miratimin urgjent të ndryshimeve në ligjin për uljen e akcizës së karburanteve, ndaj i bëjnë thirrje Demokratëve dhe FD-së që të mos bllokojnë punën e Kuvendit sepse bllokojnë të gjithë vendin dhe shkaktojnë dëme për qytetarët. Grupi i masave të propozuara duhet të kufizohet në kohë në kohëzgjatjen e krizës globale.

SHARE