IVANOVIQ: SË SHPEJTI DUHET TË FORMOHET NJË QEVERI E RE

Bisedimet për formimin e qeverisë së re po shkojnë në drejtimin e duhur dhe ajo duhet të formohet shpejt, tha deputeti i PSP-së, Dragan Ivanoviq. Vendimet për pjesëmarrjen e PSP-së në qeveri, tha ai, i merr Bordi Kryesor, i cili ende nuk është mbledhur. Ata janë në pritje të rezultatit të negociatave, gjegjësisht nëse qeveria do të formohet nga shumica parlamentare apo do të jetë pakicë apo ndonjë qeveri tjetër. Është e rëndësishme të zbulohet tani nëse do të ketë një marrëveshje në mazhorancën parlamentare: “Nëse jo, dhe më duket se pas sjelljes së demokratëve nuk do të ndodhë, atëherë do të formohet një qeveri e pakicës në të cilën të gjitha aktivitetet do të jenë nga koalicioni “E zeza mbi të bardhën”. “Nëse kryeministër do të ishte Dritan Abazoviq, PSP normalisht do ta kishte postin e kryetarit të Parlamentit të Malit të Zi sipas të gjitha rregullave, por gjithçka është çështje marrëveshjeje”, tha Ivanoviq.

SHARE