MASAT E REJA / NDALIM NDËRQYTETËS GJATË FUNDJAVAVE, JASHTË DERI NË ORËN 21:00

Në territorin e Malit të Zi, është e ndaluar dalja nga ndërtesa e banimit nga ora 21:00 deri në 5 të mëngjesit, si dhe trafiku ndërqytetas gjatë fundjavave ka hyrë në fuqi përsëri, tha drejtori i Institutit të Shëndetit Publik, Igor Galliq. Sipas masave të reja të Ministrisë së Shëndetësisë, objektet e hotelierisë do të jenë të hapura deri në orën 18.00 pasdite. Masa të veçanta, siç deklaroi ai, do të futen në komunat e Budvës dhe Tivatit, për shkak të situatës më komplekse epidemiologjike. Në Budva dhe Tivat, ku aktualisht puna e dyqaneve me pakicë, ndërmarrjeve që kryejnë veprimtari artizanale dhe shërbimi, qendra tregtare, hotelierike, qendra fitnesi, trajnime dhe tubime do të ndalohen. Galliq deklaroi se qytetarët malazezë dhe të huajt, përveç nga Britania e Madhe dhe Irlanda e Veriut, mund të hyjnë në Malin e Zi përmes të gjitha pikave kufitare me një test negativ PCR që nuk është më i vjetër se 72 orë. Galliq vuri në dukje se një trend në rritje i njerëzve që vuajnë nga koronavirus është regjistruar në Malin e Zi. Pas ngjarjeve të rrezikshme epidemiologjikisht, kemi pasur një rënie të incidencës, dhe në dy javët e fundit, siç theksoi Galliq, kemi parë një rritje të numrit të pacientëve. “Përqindja e pacientëve të rinj në lidhje me ata që janë testuar është gjithashtu më e lartë, nga 25 në 30 përqind mesatarisht. Numri i vdekjeve varion nga 20 në 37 në një javë,” theksoi Galliq në një konferencë për shtyp.

SHARE