ABAZOVIQ: MALI I ZI ËSHTË NJË VEND I MUNDËSIVE

Qeveria e Malit të Zi është gjithmonë e hapur për të gjitha idetë e reja dhe Mali i Zi është një vend i mundësive, tha Zëvendëskryeministri i Malit të Zi Dritan Abazoviq, gjatë një takimi me investitorët e huaj. Siç u njoftua nga  Qeveria, Zëvendëskryeministri Abazoviq tha se ishte shumë i kënaqur që kishte mundësinë për të biseduar me përfaqësuesit e Këshillit të Investitorëve të Huaj dhe deklaroi se kabineti i tij është gjithmonë i hapur për bashkëpunim me ta. “Qeveria e Malit të Zi është gjithmonë e hapur për të gjitha idetë e reja. Mali i Zi është një vend i mundësive dhe ky është vendi juaj i dytë. Edhe pse situata me virusin corona është jashtëzakonisht specifike, mendoj se është koha e duhur për të investuar në Malin e Zi. Ne jemi të hapur për investitorët dhe duam t’ju dërgojmë një mesazh të qartë se keni një partner të besueshëm në ne,” tha Abazoviq. Nënkryetari Abazoviq tha se lufta kundër korrupsionit dhe krimit të organizuar ka të bëjë drejtpërdrejt me përmirësimin e kushteve të investimit dhe se Qeveria, në bashkëpunim me institucionet përkatëse, do të vazhdojë të punojë në mënyrë aktive në atë drejtim. Ai vuri në dukje se Mali i Zi ka një problem me numrin e njerëzve në administratën publike dhe se Qeveria e Malit të Zi dëshiron të inkurajojë dhe promovojë sektorin real. “Takimi ishte një mundësi për Zëvendëskryeministrin për të njohur bashkëbiseduesit e tij me situatën aktuale politike dhe ekonomike në vend, veçanërisht me rrethanat në kontekstin e krizës të shkaktuar nga pandemia e COVID 19. Në takim u diskutua edhe mbi mundësitë e investimeve të reja, si dhe problemet me të cilat përballen investitorët më shpesh,” njoftoi Qeveria.

SHARE