GJUKANOVIQ: MALI I ZI DO TË SIGUROJË QË VIKTIMAT E GJENOCIDIT TË MOS HARROHEN

Podgorica, 08.12.2020. - Crnogorski predsednik Milo Djukanovic izjavio je da sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vucicem nema komunikaciju niti poslovni odnos i odbacio ocene da ga je Evropska unija (EU) "pustila niz vodu". U intervjuu agenciji Beta Djukanovic je rekao da mu se srpski predsednik Aleksandar Vucic nije javio niti trazio sastanak sa njim kada je bio na sahrani mitropolita Amfilohija u Podgorici i dodao da na Vucicevu posetu Crnoj Gori gleda kao na privatnu. Uz intervju Bete. (BETAPHOTO/STR/MO)

Detyrimi i Malit të Zi është të forcojë politikat në të gjitha nivelet dhe të sigurojë që viktimat e gjenocidit të mos harrohen kurrë dhe që krimet nga e kaluara të mos përsëriten kurrë, tha Presidenti i Malit të Zi, Millo Gjukanoviq. “Mali i Zi mbetet një akter i angazhuar dhe i përgjegjshëm në politikën rajonale dhe ndërkombëtare”, shtoi ai. Presidenti Gjukanoviq shkroi në Twitter me rastin e Ditës Ndërkombëtare të Përkujtimit dhe Dinjitetit të Viktimave të Gjenocidit dhe Parandalimit të këtij Krimi. “Ato vlera demokratike që Mali i Zi ka pranuar, për të cilat ajo është zotuar vetë, do t’i mbrojë me vendosmëri duke rivendosur pavarësinë e saj dhe mbi të cilat do të forcojë karakterin e saj Evropian, qytetar dhe multietnik,” shkruan Gjukanoviq.

SHARE