SPAJIQ: „EVROPA TANI 2“ FILLON MË 1 JANAR

Kryeministri Millojko Spajiq tha pas seancës së Qeverisë se programi „Evropa Tani 2“ do të fillojë më 1 janar.

“Evropa Tani 2 do të jetë fiskale neutrale, do të ketë para në buxhet për pensionet. Me „Evropa Tani 2“, ne do të rrisim pensionin minimal nga 1 janari”, tha Spajiq. Spajiq, duke iu përgjigjur pyetjeve të gazetarëve, tha se për çdo shpenzim shtesë do të ketë të ardhura shtesë.

Miratohet ribalancimi teknik i buxhetit

“Sot miratuam një ribalancim teknik të buxhetit sepse nuk kishim mjete të mjaftueshme për të paguar përfitimet sociale dhe pensionet. Është e natyrës teknike. U detyruam t’i nënshtroheshim një ribalancimi teknik. Ajo do t’i dërgohet Kuvendit urgjentisht. Buxheti do të miratohet deri në fund të vitit dhe nuk do të përfshijë financim të përkohshëm”, theksoi Spajiq.

SHARE