Vendet më të mira dhe më të këqija në aeroplan

Kur rezervoni një fluturim, është e rëndësishme të zgjidhni ndenjësen e duhur

Pas dekadash udhëtimi nëpër botë si stjuardesë, Beth Windsor ndan vendet e mira dhe të këqija në aeroplan.

Edhe detajet më të vogla – të tilla si afërsia me daljet, kuzhina ose tualeti mund të kenë një ndikim të madh në përvojën e udhëtimit. Dhe këto janë vendet më të mira dhe më të këqija për t’u ulur në një avion:

Vendet më të mira për t’u ulur në aeroplan

Radhë në dalje emergjente

Këto ndenjëse zakonisht vijnë me një tarifë shtesë, kështu që ka më pak gjasa që dikush të ulet pranë jush këtu. Ato janë të shkëlqyera për pasagjerët e gjatë pasi ofrojnë më shumë hapësirë për këmbët.

Vendet pranë dyerve zakonisht janë të ftohta për shkak të ajrit të jashtëm. Ju gjithashtu duhet të pranoni të përdorni dyert e daljes dhe të ndihmoni pasagjerët e tjerë në rast urgjence.

Rreshti pranë daljes është vendi ku udhëtarët mblidhen më shpesh gjatë fluturimit për të shtrirë këmbët.

Gjatë ngritjes dhe uljes, duhet të vendosni të gjitha sendet tuaja në ndarjen e sipërme.

Rreshtat me dy ndenjëse

Disa avionë janë projektuar që të kenë dy ndenjëse me radhë (një pranë dritares dhe një në korridor), duke lejuar më shumë hapësirë mes jush dhe shokut tuaj.

Pjesa e përparme

Ulja në pjesën e përparme të avionit shpesh bën një udhëtim të qetë.

Ekuipazhi zakonisht fillon të shërbejë ushqim dhe pije në rreshtat e parë përpara se të lëvizë drejt pjesës së pasme të avionit, duke e bërë më të mundshme që ju të jeni në gjendje të zgjidhni vaktin tuaj në vend që të detyroheni të merrni atë që ka mbetur.

Pjesa e mesme e avionit

Ky seksion është vendosur pikërisht mbi krahun, pjesa më e qëndrueshme e avionit dhe qendra e ngritjes, kështu që ulja këtu lejon drejtimin optimal nëse aeroplani ndeshet me turbulenca.

Disavantazhet e mundshme:

Kjo zonë ka tendencë të jetë pak më e zhurmshme për shkak të pozicionit të motorëve të avionëve.

Në çdo vend pranë dritares

Selia e dritares është vendi më i mirë në aeroplan. Ofron pamje të bukura, relaksuese që shpërqendrojnë ideale nëse jeni të shqetësuar për fluturimin.

Ata nuk do t’ju shqetësojnë nëse ngrihen nga vendi i tyre. Mund të flini në paqe dhe madje të mbështetni kokën në xhamin e dritares.

Vendet më të këqija për t’u ulur në aeroplan

Ulëset drejtpërdrejt para ose pas pjesës mbrojtëse (muri midis klasës së biznesit dhe ekonomisë)

Nëse jeni pas pjesës së parë, zakonisht duhet t’i vendosni të gjitha gjërat në ndarjen e sipërme, sepse nuk ka vend para jush.

Nuk ka tavolinë me tabaka që mund ta lini hapur kur ju përshtatet. Në vend të kësaj, duhet t’i kërkoni ekuipazhit një tavolinë të veçantë për vendin tuaj.

Është gjithashtu vendi ku shpesh vendosen karrocat e foshnjave, kështu që nëse nuk dëshironi të dëgjoni një fëmijë duke qarë gjatë fluturimit, mendoni dy herë për zgjedhjen e një ndenjëseje pas ballinës.

Një tjetër disavantazh është se ulëset drejtpërdrejt përpara pjesës së ndarë nuk mund të mbështeten.

Avantazhi i mundshëm:

Nëse ju shqetëson që njerëzit i ulin vendet e tyre në hapësirën tuaj ose i shtyjnë tuajat sa herë që përdorin tavolinën e tyre, atëherë ulësja prapa ose përpara ndarjes është vetëm për ju.

Vende pranë tualetit

Do të ketë një turmë të vazhdueshme rreth ulëses suaj me pasagjerë që presin në radhë për tualetin.

Nuk do të jeni në gjendje të fshiheni nga tingujt e shpëlarjes së tualetit, dritat e ndezura dhe aromat e pakëndshme.

Avantazhi i mundshëm:

Nëse jeni në këtë vend, ndoshta nuk do t’ju duhet të prisni në radhë për tualetin.

Ulje pranë kuzhinës

Në kuzhinë, ekuipazhi përgatit të gjitha vaktet dhe pijet freskuese gjatë fluturimit. Zakonisht ato janë të vendosura në pjesën e përparme dhe të pasme të avionit, por disa avionë më të mëdhenj kanë gjithashtu një galerë në mes.

Gjithçka ruhet në kuti dhe karroca metalike, kështu që zona rreth kuzhinës mund të jetë shumë e zhurmshme. Përveç kësaj, njerëzit zakonisht flasin atje, gjë që shton zhurmën.

Të paktën një anëtar i ekuipazhit është në detyrë gjatë gjithë fluturimit, që do të thotë se dritat do të jenë të ndezura gjatë gjithë kohës.

Pjesa e pasme e aeroplanit

Pjesa e pasme e avionit është padyshim vendi më i keq për t’u ulur për pasagjerët që nuk mund të durojnë turbulencat, sepse është larg qendrës së fluturimit dhe gravitetit të avionit.

Ky seksion mund të jetë gjithashtu shumë i zhurmshëm pasi disa avionë në këtë seksion kanë motorë dhe njësi fuqie ndihmëse që bëjnë shumë zhurmë. /KP

SHARE