NUK KA DYSHIM SE LLOJI DELTA PLUS ËSHTË I PRANISHËM NË MAL TË ZI

In this handout photo released by the University of Oxford samples from coronavirus vaccine trials are handled inside the Oxford Vaccine Group laboratory in Oxford, England Thursday June 25, 2020. Scientists at Oxford University say their experimental coronavirus vaccine has been shown in an early trial to prompt a protective immune response in hundreds of people who got the shot. In research published Monday July 20, 2020 in the journal Lancet, scientists said that they found their experimental COVID-19 vaccine produced a dual immune response in people aged 18 to 55. (John Cairns, University of Oxford via AP)

Për momentin, nuk ka dyshim se lloji i virusit Delta plus Corona është i pranishëm në Mal të Zi, njoftoi ISHP. Megjithatë, siç thonë ata, Instituti i Shëndetit Publik, në përputhje me qëndrimin e përgjegjshëm ndaj qytetarëve të Malit të Zi, në bashkëpunim me Qendrën Evropiane për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve, do të kryejë analiza shtesë dhe do të informojë publikun në kohë. “Lloji Delta është ende mbizotëruese në Mal të Zi, si dhe në botë, por po evoluon,” tha ISHP. Gjetjet paraprake nga Britania e Madhe, ku është duke u hetuar lloji Delta plus, sugjerojnë se ky lloj është 10 deri në 15 për qind më i transmetueshëm se Delta, por nevojiten më shumë prova për të kuptuar rreziqet dhe lidhjet e mundshme me rritjen e numrit të rasteve.

SHARE