SHBA MBETEN ALEATË I MALIT TË ZI

Kryetari i Parlamentit të Malit të Zi, Alleksa Beçiq, theksoi se Shtetet e Bashkuara të Amerikës janë një mik i dëshmuar i Malit të Zi. Ai u takua sot me Ambasadoren e SHBA në Malin e Zi, Judy Rising Reinke, të cilën e falënderoi për angazhimin e saj të vazhdueshëm në marrëdhëniet dypalëshe dhe shprehu pritjen që të dy vendet të vazhdojnë bashkëpunimin e mirë përmes një partneriteti në aleancën e NATO-s. Beçiq theksoi se Mali i Zi mbetet i qëndrueshëm në angazhimin e tij të politikës së jashtme dhe se është një politikë që nuk ka asnjë alternativë. Sipas deklaratës së Kuvendit, ambasadorja vuri në dukje se në dritën e ndryshimeve demokratike në Mal të Zi, debati politik duhet të kthehet në parlament. Duke kujtuar se Shtetet e Bashkuara vlerësojnë shumë partneritetin e Malit të Zi dhe drejtimin e saj Euro-Atlantik, ambasadorja theksoi gatishmërinë e saj për të siguruar ndihmë eksperte për reformat në pritje të Kuvendit të ri, duke filluar me Raportin e sapo botuar të Komisionit Evropian për Malin e Zi për 2020.

SHARE