REZULTATET PËRFUNDIMTARE TË ZGJEDHJEVE JO MË LARG SE TË HËNËN

Komisioni Shtetëror Zgjedhor pritet të njoftojë rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve parlamentare dhe lokale të 30 gushtit  jo më larg se deri të hënën. Zëdhënësi i Komisioni Shtetëror Zgjedhor, Mersudin Dautoviq  tha agjencisë MINA se zgjedhjet e përsëritura do të mbahen të enjten në një qendër votimi në Petnic. “Afati i fundit për dorëzimin e kundërshtimeve është 72 orë, ose të dielën në mbrëmje. Shpresojmë se nuk do të ketë kundërshtime ”, tha Dautoviq. Ai deklaroi se, brenda 12 orëve, kur skadojnë afatet për dorëzimin e kundërshtimeve, duhet të shpallen rezultatet përfundimtare.”Pra, të hënën në mëngjes më së largëti, apo edhe të dielën në mbrëmje. Kryetari i Komisionit Komunal të Zgjedhjeve, Adis Durakoviq, tha se janë 427 votues të regjistruar në qendrën e votimit në Petnicë ku votimi do të përsëritet. Sipas rezultateve jozyrtare të zgjedhjeve parlamentare të mbajtura më 30 gusht, koalicioni PDS – Millo Gjukanoviq fitoi 30 vende, koalicioni “Për të ardhmen e Malit të Zi” – 27, koalicioni “Paqja është kombi ynë” – 10 dhe platforma “E zeza mbi të bardhë” – 4. Partia Boshnjake dhe Social Demokratët do të kenë 3 deputetë secili, Partia Social Demokrate 2 ndërsa lista shqiptare “Nik Gjeloshaj – Genci Nimanbegu” dhe koalicioni “Bashkë nji za” nga 1 përfaqësues secili. Komisioni Shtetëror Zgjedhor pritet të njoftojë rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve parlamentare dhe lokale të 30 gushtit më së voni deri të hënën.

SHARE