Dy gabimet më të mëdha që njerëzit bëjnë në shtëpi gjatë pastrimit

Një eksperte pastrimi ka zbuluar dy gabime të zakonshme të pastrimit që mund të bëni – të cilat mund të jenë duke lënë pas papastërti.

Ekspertja paralajmëron se të dyja këto gabime mund të nënkuptojnë se nuk po pastroni aq mirë sa mendoni se po pastroni dhe madje mund të çojnë në pastrim shtesë.

Përdoruesja e TikTok, @cleanmyspace ndau dy gabimet e zakonshme në faqen e saj.

Një nga gabimet më të mëdha që ajo sheh njerëzit që bëjnë kur pastrojnë është se nuk i lënë produktet e tyre të qëndrojnë për një periudhë kohe. Ekspertja e pastrimit shpjegoi se produkti duhet të qëndroj dhe të bëjë punët e rënda për ju.

Lexo po ashtu:Të gjithë duhet t’i pastrojnë këto pesë gjëra një herë në muaj

Gabimi i dytë për të cilin njerëzit janë fajtorë është të mos kontrollojnë nëse një produkt pastrimi e ka kryer punën e tij përpara se të fillojnë ta shpëlajnë. Duke demonstruar, pastruesja profesioniste përdori Dawn Powerwash për të pastruar një raft frigoriferi shumë të ndotur.

Pasi fshiu raftin, ajo e la të qëndrojë për disa minuta. Ajo më pas përdori gishtin e saj për të kontrolluar nëse kishte ndonjë zonë që ishte ende ngjitëse, në mënyrë që të mund t’i trajtonte përsëri përpara se t’i shpëlante.

Lexo po ashtu:Si të pastroni një tualet në katër hapa të thjeshtë

Bërja e kësaj do t’ju kursejë kohë, produkt dhe ujë. /Telegrafi/

SHARE