HOTELIERËT DO TË PROTESTOJNË DERISA MASAT TË RISHIKOHEN

Hotelierët u mblodhën sot, rreth orës 3 pasdite, në Sheshin Romak në Podgoricë për të protestuar kundër masave aktuale epidemike që kufizojnë mundësinë e qëndrimit brenda objekteve të hotelierisë. Siç theksuan ata, masat aktuale kushtëzojnë punonjësit në atë sektor. Nga OJQ Hotelierët e Malit të Zi theksuan se protestat do të zgjasin derisa autoritetet shëndetësore të fillojnë një dialog me furnizuesit e ushqimit, domethënë derisa masat të rishikohen. Si fillim, protestat do të zgjasin për shtatë ditë. Kryetari i Shoqatës së Hotelierëve të Malit të Zi, Nikolla Buzdovan, tha se me protestën e sotme, ata po tërheqin vëmendjen e autoriteteve në diskriminim. Nga kjo shoqatë, vërejnë se rreth 25 deri në 30 mijë persona të punësuar në atë sektor jetojnë nga hotelieritë, dhe se shumë më tepër prej tyre varen në mënyrë indirekte nga ajo degë e ekonomisë. Sipas tyre, këta njerëz janë në prag të zhdukjes për shkak të krizës së shkaktuar nga pandemia Covid-19.

SHARE