KRIVOKAPIQ: NE DO TË PUNOJMË DITË E NATË PËR TË HYRË NË BE NË VITIN 2024

Kryeministri i Malit të Zi Zdravko Krivokapiq tha se kjo qeveri është e gatshme të punojë ditë e natë, në mënyrë që Mali i Zi të hyjë në Bashkimin Evropian (BE) në vitin 2024. Krivokapiq kishte një mëngjes pune sot me ambasadorët e vendeve anëtare të BE në Malin e Zi. Në takim ishin prezent Shefja e Delegacionit të BE Oana Kristina Popa dhe Ambasadori i Sllovenisë Gregor Presker, ku prezantuan përparësitë e Sllovenisë, e cila mori presidencën e Këshillit të BE. Krivokapiq vuri në dukje kënaqësinë e tij me ribashkimin dhe mundësinë për të parë me përfaqësuesit diplomatikë aktivitetet e fundit në fushën e integrimit evropian të Malit të Zi dhe zbatimin e reformave në një mjedis që u ndërlikua më tej nga pandemia e koronavirusit. Kryeministri përsëriti faktin se anëtarësimi në Bashkimin Evropian është, pa dyshim, një qëllim strategjik i Malit të Zi dhe një angazhim që nuk ka alternativë më të mirë, dhe se Mali i Zi vlerëson shumë mbështetjen e qartë për perspektivën evropiane të Malit të Zi dhe Ballkanit Perëndimor, të cilat Bashkimi Evropian i riafirmoi me metodologjitë e negociatave. Kryeministri tha se sundimi i ligjit mbetet shtylla kurrizore e procesit të negociatave dhe se Qeveria është e përkushtuar për reforma në fushën e sundimit të ligjit, por që ai nuk dëshiron të zbatojë ndonjë zgjidhje që nuk do të ishte plotësisht në përputhje me praktikat më të pjekura evropiane. “Kjo qeveri është e gatshme të punojë ditë e natë, në mënyrë që Mali i Zi të hyjë në Bashkimin Evropian në vitin 2024. Jo në bazë të ndonjë privilegji, por në bazë të rezultateve të mira,” tha Krivokapiq.

SHARE