SHPEJTËSIA E INSTITUCIONEVE TË MALIT TË ZI ËSHTË NJË SHEMBULL PËR EVROPËN DHE BOTËN

Presidenti i Malit të Zi, Millo Gjukanoviq, pas ceremonisë së marrjes së letrave kredenciale të ambasadorëve të sapoemëruar të Lituanisë dhe Irlandës, ai priti ambasadorët individualisht dhe i mirëpriti ata, duke ju uruar atyre një mision diplomatik të suksesshëm në Mal të Zi me qëllim të përmirësimit të marrëdhënieve ndërshtetërore.

Sipas Kabinetit të Presidentit, ai i njoftoi ambasadorët për rezultatet e suksesshme të luftës kundër fazës së parë të virusit të koronës në Mal të Zi, organizim të mirë, nivel të lartë të funksionalitetit dhe kompetencës së sistemit shëndetësor.

Me keqardhje që tani jemi në valën e dytë të epidemisë, të shkaktuar nga situata e vështirë në afërsi të menjëhershme, ai shprehu besim për një rezultat pozitiv në aspektin shëndetësor dhe ekonomik dhe dërgoi fjalë inkurajuese në Lituani dhe Irlandë në luftimin e mëtejshëm të sfidës globale.

Ai njohu ambasadorët me aktivitetet në pritje të zgjedhjeve të ardhshme të rregullta parlamentare në Mal të Zi, duke theksuar rëndësinë e zgjedhjes së një qeverie të ligjshme për t’u marrë me tej me krizën afatgjatë të shkaktuar nga pandemia dhe duke shprehur besim se qeveria e re do të vazhdojë të adoptojë sistemin evropian të vlerave.

SHARE