Si mund ta dalloni nëse mishi që blini është i freskët

Mishi i freskët në dyqane mund të jetë i vështirë për t’u identifikuar, veçanërisht nëse është i bluar. Megjithatë, ju mund ta kontrolloni atë në një mënyrë të thjeshtë.

Përveç informacionit të treguar në paketim, sigurisht që është e rëndësishme t’i kushtoni vëmendje pamjes së mishit. Asnjëherë mos blini mish të ambalazhuar që është në ujë të përgjakur, sepse kjo është një shenjë se mund të jetë i vjetër.

Gjithashtu duhet ta analizoni ngjyrën e tij. Mishi i viçit duhet të jetë i çelët, por jo i bardhë, thuajse i njëjtë me mishin e shpendëve. Mishi i lopës duhet të jetë mesatarisht i kuq, por jo shumë i errët. Nëse mishi është i zbehtë, gri, kafe ose jeshil, është i prishur. Pjesët yndyrore duhet të jenë të bardha, jo të verdha.

Nëse nuk mund ta nuhatni mishin sepse është i paketuar, prekeni lehtë. Pasi ta shtypni, duhet të kthehet shpejt në gjendjen e mëparshme, d.m.th. të mos lërë xhepëzim. Nëse vëreni mukozë në sipërfaqe, do të thotë se ka baktere në të.

Në mënyrë që mishi të ngrihet mirë dhe të parandalohet përhapja e mikroorganizmave të dëmshëm, ngrirësi duhet të funksionojë vazhdimisht në -18 gradë Celsius. /Telegrafi/

SHARE