ZELANDË E RE, SHPALLET SITUATË EMERGJENTE NË AUCKLAND PËR SHKAK TË PËRMBYTJEVE

Në qytetin Auckland të Zelandës së Re shpallet situatë emergjente për shkak të përmbytjeve.

Njoftohet se një grup nxënësish të shkollës së mesme janë prekur nga ujërat e përmbytjeve gjatë një ekskursioni eksplorues në shpellat në qytetin Whangarei në rajonin Northland.

Vihet në dukje se grupi përbëhej nga 15 nxënës dhe 2 të rritur, se një prej nxënësve ka humbur dhe se vazhdojnë punimet e kërkim-shpëtimit.

Në qytet janë anuluar udhëtimet me tren dhe autobus ndërsa udhëtarët janë paralajmëruar që të mos udhëtojnë nëse nuk është e nevojshme.

Reshjet intensive do të vazhdojnë deri në mesnatë me ndërprerje në intervale.

Ekipet e shpëtimit emergjent në Auckland njoftuan se u janë përgjigjur më shumë se 200 thirrjeve për ndihmë.

Për shkak të përmbytjeve në Auckland, në janar humbën jetën 4 persona ndërsa si pasojë e fatkeqësisë së shkaktuar nga cikloni “Gabrielle” në shkurt humbën jetën 11 persona.

SHARE