ABAZOVIQ VIZITË ZYRTARE NË PLAVË DHE GUCI

Zëvendëskryeministri i Malit të Zi, Dritan Abazoviq, ka zhvilluar sot një vizitë zyrtare në Komunën e Plavës dhe Komunën e Gucisë. “Qeveria e Malit të Zi po ndjek një politikë integrimi dhe dëshiron të ndryshojë qasjen e qeverive të mëparshme, të cilat në çdo mënyrë të mundshme diskriminuan bashkitë në skaj të vendit,” tha Abazoviq. Gjatë vizitës, zëvendëskryeministri Abazoviq ka biseduar me udhëheqjen e vetëqeverisjes lokale të kryesuar nga Kryetari i Komunës së Plavë Nihad Canoviq dhe bashkëpunëtorët e tij. Duke vënë në dukje se zona ka potenciale të mëdha natyrore, Abazoviq dhe Canoviq ranë dakord që mundësitë e fondeve të BE që financojnë projekte të mëdha “të gjelbërta” duhet të përdoren për të filluar projektin e mbrojtjes së Liqenit të Plavës. Gjatë takimit, u diskutuan edhe ndryshimet aktuale në Ligjin për Shtetësinë. Gjatë vizitës së tij në Komunën e Gucisë, Zëvendëskryeministri Dr. Dritan Abazoviq ka biseduar me udhëheqjen e vetëqeverisjes lokale të kryesuar nga Kryetarja e Komunës Anela Çekiq dhe bashkëpunëtorët e saj. Siç u njoftua, Abazoviq theksoi se Gucija ka një potencial të madh për zhvillimin e turizmit dhe se një lidhje më e mirë infrastrukturore me pjesën tjetër të Malit të Zi do të sjellë një ndryshim domethënës për mirë. Ai theksoi rëndësinë e përfundimit të ndërtimit të pikës kufitare me Shqipërinë, i cili do të zvogëlojë distancën midis Gucisë dhe Kryeqytetit në vetëm 70 km. Gjatë takimit, Abazoviq dhe Çekiq diskutuan gjithashtu mundësitë e përdorimit të Fondit të Gjelbër të BE për të rregulluar krojet e Ali Pashës në Guci, si një nga vendet më të njohura në vend. Po ashtu, Abazoviq dhe Çekiq biseduan për problemet me planin urbanistik të Komunës së Gucisë, projektet lokale të infrastrukturës dhe ndryshimet aktuale në Ligjin për Shtetësinë.

SHARE