KATËR PACIENTË NË RESPIRATOR, NJË TJETËR I SHËRUAR

Drejtori i QKMZ, Jevto Erakoviq tha se 19 persona aktualisht po mjekohen me koronavirus, katër prej të cilëve janë pacientë në respirator.

Në konferencën e rregullt të TKK, ai tha se një pacient tjetër po përgatitet sot për shkarkim dhe se pacientët e tjerë të shtruar në spital nga i gjithë Mali i Zi janë në gjendje stabile.

Siç shtoi Erakoviq, vetëm aderimi në masat e TKK jep rezultate në luftën kundër COVID-19.

“Ne nuk duhet të lejojmë që ato që kemi bërë deri më tani të anulohen. Të gjitha masat e marra nuk janë marrë pa asnjë arsye. Unë i bëj thirrje të gjithë qytetarëve që të vazhdojnë dhe të tregojnë përgjegjësinë e tyre personale dhe të vazhdojnë të respektojnë masat,” tha Erakoviq.

Erakoviç shtoi se ata kanë një qëndrim të veçantë ndaj pacientëve më të rrezikshëm kronikë.

“Të gjithë kanë pajisjet e nevojshme mbrojtëse, është bërë një studim epidemiologjik. Ne madje kemi pacientë nga Tuzi, ata trajtohen në një mënyrë të veçantë, dhe ne mund të jemi të kënaqur me qëndrimin e tyre në QKMZ,” theksoi Erakoviq.

Ai konfirmoi që disa nga pajisjet mbrojtëse, të cilat vinë nga Kina, do të drejtohen në farmacinë Montefarm.

Sot, më shumë njerëz janë të shëruar sesa të infektuar, por, siç tha Erakoviq, kjo nuk duhet të jetë një sinjal për optimizëm të parakohshëm.

Situatat në vendet të cilat janë në izolim monitorohen rregullisht.

“Komuna e Tuzit po i afrohet ditës kur ne do të vlerësojmë dhe evaluojmë atë që kemi bërë. Pas kësaj, në marrëveshje me ISHP, ne do të vendosim për masa të mëtejshme,” tha Erakoviq.

Që nga sot në mëngjes, 60 mostra janë testuar në Mal të Zi dhe nuk është regjistruar asnjë rast i ri i infeksionit të koronavirus, tha epidemiologu Senad Begiq.

Që nga shfaqja e epidemisë, 252 persona janë infektuar me koronavirus në Mal të Zi.

SHARE