BILÇIK: DUHET ENDE SHUMË PËR TË BËRË NË MËNYRË QË MALI I ZI TË PËRPAROJË, HAPI I PARË ËSHTË GJYKATA KUSHTETUESE

Ka ende shumë për të bërë që Mali i Zi të përparojë drejt Bashkimit Evropian, Gjykata Kushtetuese është vetëm hapi i parë, tha bashkëkryetari për Stabilizim dhe Asociim (POSP) i Malit të Zi, Vladimir Bilçik. Ai tha se janë inkurajuar nga lajmi se është arritur një marrëveshje politike për katër gjyqtarët e Gjykatës Kushtetuese. “Të presim dhe të shohim se çfarë do të ndodhë më 27 shkurt, por nëse Gjykata Kushtetuese do të jetë funksionale, ky do të jetë një lajm inkurajues. Duhet bërë shumë që Mali i Zi të përparojë, ky do të ishte vetëm hapi i parë. Mali i Zi po kalon një krizë politike, institucionale dhe kushtetuese dhe një Gjykatë Kushtetuese funksionale është hapi i parë”, tha Bilçik. Bashkëkryetari Bilçik tha se do të monitorojë me kujdes burimet e ardhshme presidenciale. “Shpresoj që Mali i Zi të ketë zgjedhje të lira dhe të ndershme dhe qytetarët të zgjedhin lirisht se kush do të jetë presidenti i tyre, duke filluar nga votimet e 19 marsit, dhe një Gjykatë Kushtetuese funksionale është vetëm parakusht për organizimin e zgjedhjeve të lira dhe të ndershme,“ theksoi Bilçik.

SHARE