GJUKANOVIQ: SHKALLË E LARTË E PAJTIMIT, SË SHPEJTI TË FORMOHET QEVERIA E RE

Kam krijuar përshtypjen se ka një shkallë të lartë marrëveshjeje për atë që duhet bërë në Mal të Zi tani, dhe kjo është – para së gjithash, të formohet shpejt një qeveri e bazuar në një shumicë të qartë parlamentare të bazuar në politikën evropiane dhe civile, për të zgjedhur një qeveri që do të fillojë sa më shpejt aktivitetet për vazhdimin e negociatave cilësore me BE-në, për të krijuar një mundësi në të ardhmen e afërt për të arritur qëllimin – anëtarësimin në BE, tha presidenti i Malit të Zi Millo Gjukanoviq. I pyetur nga TVMZ nëse është takuar me Dritan Abazoviqin para se të mbërrinte në Athinë dhe nëse ishte i pranueshëm për të si mandatar, Gjukanoviq u përgjigj: “Siç e dini, kam mbërritur në Athinë të hënën mbrëma, ishte dita kur parlamentarët ishin të zënë duke diskutuar nismën për shkarkimin e kryetarit të Kuvendit, mendoj se bisedimet mes përbërësve potencialë të qeverisë së re malazeze filluan dje kur isha këtu. Siç e dini, roli i presidentit është që t’i japë mandatin për përbërjen e qeverisë së re përfaqësuesit të asaj pakice pasi të mësojë për ekzistencën e shumicës parlamentare”. Gjukanoviq tha se sonte do të jetë në Podgoricë dhe se nesër është rasti për të dëgjuar raportin për konsultimet e bëra nga përbërësit e mundshëm të qeverisë. “Pas kësaj vjen në rend iniciativa e presidentit të shtetit. Sinqerisht, shpresoj që raundi i parë i konsultimeve të ketë ndodhur në mungesën time, shpresoj të ketë një mirëkuptim, nga gjithçka që kam dëgjuar më parë nga bisedimet në parlament dhe përmes komunikimeve që kam pasur, gjithmonë jozyrtare, derisa të krijohen kushtet që ajo të jetë zyrtare”, përfundoi presidenti.

SHARE