ISHP: SHKURTOHET IZOLIMI NGA 10 NË 7 DITË

Koha e izolimit për personat me infeksion të konfirmuar me koronavirus shkurtohet nga 10 në 7 ditë, me përjashtim të personave që trajtohen në spitale ose që janë të imunokompromentuar, njofton Instituti i Shëndetit Publik (ISHP). Në bazë të burimeve përkatëse, ISHP-ja propozoi ndërsa Komisioni për Luftën kundër Infeksionit COVID-19 dhe Ministria e Shëndetësisë pranuan ndryshime në protokollin aktual, i cili do të hyjë në fuqi më 10 janar. Koha e karantinës për të gjitha kontaktet e ngushta, siç thanë ata, është shkurtuar nga 14 në 10 ditë.

SHARE