ABAZOVIQ: RAPORTI I KE-së MPOSHTI PROPAGANDËN E PËRDITSHME PËR PUNËN E QEVERISË SË 43-të

Kryetari i LQ URA, Dritan Abazoviq, theksoi se Raporti i KE-së për Malin e Zi mundi propagandën e përditshme në lidhje me punën e Qeverisë së 43-të.

Doli se problemi më i madh ishte gjyqësori, i cili, siç tha ai, shpeshherë ishte objekt i kritikave të tij dhe nuk varej nga puna e Qeverisë. Në fushën e ekonomisë është vënë re zgjerim, shton ai, dhe nuk pret ndjesë për shpalljen e falimentimit, por dëshiron të tërheqë vëmendjen se kjo qeveri ka arritur rezultate të jashtëzakonshme në atë fushë.

“Kam kritikuar shpesh gjyqësinë dhe këtu është konfirmimi nga KE se aty është problemi më i madh, i bëj thirrje kryetarit të Kuvendit që ta caktojë seancën sa më shpejt, sa na përket neve, mund të jetë nesër dhe do ta votojmë kandidatin e shtatë për Gjykatë Kushtetuese, Faruk Resulbegoviq, siç e kemi bërë shtatë muaj më parë, kur kjo punë ka mundur të përfundojë. Ata që nuk kanë dashur atëherë duhet të shikojnë nëse e ngadalësuan rrugën e Malit të Zi drejt Bashkimit Evropian (BE) apo jo”, tha Abazoviq.

Për sa i përket luftës kundër krimit dhe korrupsionit, KE formuloi saktësisht se çështjet kryesore u iniciuan gjatë vitit 2022.

“Aty thuhet se disa hetime janë në vazhdim dhe dua të them se janë gati dhe mund të nisin që nesër. Pse nuk janë bërë, ndoshta është për shkak të situatës politike dhe kalkulimeve politike. Në raport thuhet se duhet të kemi një sekuestrim më efikas të pasurisë së fituar me veprimtari kriminale dhe për këtë falënderoj parlamentin që nuk e kemi atë ligj. Qeveria mbaroi punën e vet, por deputetët nuk patën forcë ta pranonin. Ne do të rifillojmë procedurën dhe do të punojmë me të gjithë kolegët tanë për të përmirësuar ato zgjidhje”, tha Abazoviq.

Në pyetjen se pse nuk marrin pjesë në negociatat për regjistrim, ai mendon se ajo është çështje e Qeverisë dhe e Monstatit, e jo e Kuvendit dhe nuk e shohin të nevojshme që në këtë mënyrë të mos kenë besim tek institucionet shtetërore.

“Nuk është puna jonë, gjithçka ka qenë gati të filloj që nga 1 nëntori, do të shohim nëse do të ndodhë, kam dyshime, mendoj se ka diçka tjetër pas kësaj”, tha Abazoviq.

SHARE