MAP DO TË NDËRMARRË HAPA KONKRETË PËR TË FORCUAR SISTEMIN E MBROJTJES KUNDËR SULMEVE KIBERNETIKE

Ministria e Administratës Publike do të ndërmarrë hapa konkretë për forcimin e sistemit të mbrojtjes nga sulmet kibernetike, tha ministri Marash Dukaj në takimin me ambasadorin izraelit në Mal të Zi në baza jorezidente, Jahel Vilan. Siç njoftojnë nga Ministria e Administratës Publike, Dukaj ka përsëritur se do të përgatisë një projektligj të ri për sigurinë e informacionit. “Sa i përket mbrojtjes nga sulmet kibernetike, do të ndërmarrim hapa konkretë për të forcuar sistemin e mbrojtjes nga ato sulme”, tha Dukaj. Ai tha se marrëdhëniet e shkëlqyera mes dy vendeve përfaqësojnë një shembull të mirë dhe një bazë të shkëlqyer për thellimin e bashkëpunimit në të gjitha fushat, veçanërisht në fushën e administratës publike dhe digjitalizimit, ku ky bashkëpunim do të konfirmohet edhe me vizitën zyrtare të delegacionit të Malit të Zi në Izrael. Dukaj theksoi se përvoja e Izraelit në fushën e digjitalizimit të shërbimeve publike është një shembull që duhet ndjekur për të vendosur në mënyrë efektive një model bashkëpunimi dhe shkëmbimi përvojash midis dy vendeve në fushën e rritjes së cilësisë dhe efikasitetit të shërbimeve publike, transformimit digjital dhe modernizimit të sektorit publik në periudhën e ardhshme. „Ministria e Administratës Publike është e orientuar nga qytetari, ku digjitalizimi dhe reformimi i administratës publike është magnum opus i të gjithë punës sonë,“ tha Dukaj. Ministri potencoi se sa i përket mbrojtjes nga sulmet kibernetike, do të ndërmarrim hapa konkretë për forcimin e sistemit të mbrojtjes ndaj këtyre sulmeve, si dhe do të përgatisin një projektligj të ri për sigurinë e informacionit si pjesë e Programit të 43-të të Qeverisë. Vilan tha se Mali i Zi gjithmonë do të gjejë një partner dhe mbështetje maksimale në Izrael, veçanërisht në luftën kundër krimit kibernetik. Ai falënderoi Dukajn për ftesën për të vizituar Malin e Zi dhe vlerësoi përpjekjet e Ministrisë në fushën e reformës së administratës publike, si dhe modernizimin dhe përmirësimin e shërbimeve publike. Vilan u pajtua me Dukajn dhe tha se përvoja e Izraelit në atë fushë mund të jetë një shembull real që duhet të ndjekë Mali i Zi.

SHARE