PËRPARËSI JANË INSTITUCIONET E FORTA DHE STABILITETI RAJONAL

“Institucionet e forta demokratike dhe stabiliteti rajonal janë përparësia e punës së kësaj qeverie,” deklaroi Zëvendëskryeministri Dritan Abazoviq pas takimit me Zëvendës Ndihmës Sekretarin e Shtetit të SHBA, Matthew Palmer. Mali i Zi është një partner i besueshëm i vendeve anëtare të NATO-s dhe mbështetja e SH.B.A.-së ka një rëndësi të madhe në procesin e mëtejshëm të demokratizimit të Malit të Zi. Duke theksuar marrëdhëniet e shkëlqyera dhe intensive midis Malit të Zi dhe Shteteve të Bashkuara, Abazoviq njoftoi Palmer për takimin e tij me Sekretarin e Shtetit të SHBA Anthony Blinken gjatë konferencës ministrore të vendeve anëtare të Koalicionit Global për Fitoren mbi ISIS në Romë. Abazoviq vuri në dukje se Mali i Zi trashëgon diversitetin multietnik dhe multi-fetar dhe vlerat e një shteti demokratik, për të promovuar vlerat e Evropës Perëndimore dhe, si një shembull në rajon, për të dhënë një kontribut të madh në bashkëpunimin rajonal dhe dialogun. Palmer, siç u njoftua, deklaroi se tranzicioni politik është thelbësor në zhvillimin e çdo shoqërie demokratike. Palmer tha se Shtetet e Bashkuara i japin mbështetje pa rezerva Malit të Zi në rrugën e saj Evropiane dhe Euro-Atlantike dhe se ata vlerësojnë kontributin e Malit të Zi në zhvillimin e stabilitetit rajonal dhe paqes në Ballkanin Perëndimor.

SHARE