KONCERTET RREZIK PËR KUSHTET E JETESËS DHE PUNËS NË MALIN E ZI

Ministria e Shëndetësisë u dërgoi një paralajmërim organizatorëve të koncerteve dhe festivaleve në Malin e Zi nga sjellje të papërgjegjshme po vënë në pyetje kushtet e jetesës dhe të punës. Ata paralajmëruan të gjithë organizatorët e ngjarjeve masive se janë të detyruar të rikujtojnë vizitorët që nuk mund t’i qasen atyre pa konfirmim se kanë kaluar 14 ditë nga vaksinimi i plotë kundër COVID-19 ose një rezultat negativ i testit PCR jo më të vjetër se 72 orë. “Është e rëndësishme që qytetarët të jenë të vetëdijshëm se nëse nuk vaksinohen, ata janë të ekspozuar ndaj një rreziku të madh. Shtyrja e vaksinimit do të thotë një hap më afër spitalit në rast sëmundjeje. Ne përsërisim paralajmërimin edhe njëherë që më 16 korrik, në rast të përkeqësimit të situatës epidemiologjike, ato do të shtrëngohen menjëherë dhe pa vonesë,” theksoi Ministria e Shëndetësisë.

SHARE