PROMOVIMI I TË DREJTAVE TË FËMIJËVE ËSHTË NJË NGA DETYRAT MË TË RËNDËSISHME

Mali i Zi ka zgjedhur drejtimin e tij strategjik, dhe një nga detyrat më të rëndësishme për arritjen e qëllimit të anëtarësimit të plotë në BE që është përmirësimi i situatës së të drejtave të fëmijëve, tha Presidenti i Malit të Zi, Millo Gjukanoviq në një takim me kreun e sapoemëruar të UNICEF në Mal të Zi Huan Santander.

Siç u njoftua nga zyra e tij, Gjukanoviq theksoi se Mali i Zi ka shumë punë për të bërë në intensifikimin e mëtutjeshëm të aktiviteteve në drejtim të zbatimit të dokumentit strategjik të ombrellës për periudhën 2019-2023.

Presidenti falënderoi UNICEF për bashkëpunimin e saj me të gjitha nivelet e qeverisjes dhe theksoi se ne duhet të bëjmë përpjekje shtesë për të përmbushur kriteret e Kopenhagës, duke përfshirë edhe nga këndvështrimi i respektimit të të drejtave të fëmijës.

Kreu i zyrës së UNICEF-it, Huan Santander, falënderoi për mirëseardhjen dhe pritjen nga të gjitha organet shtetërore, dhe përkushtimin e Presidentit të Malit të Zi për mbrojtjen dhe promovimin e të drejtave të fëmijëve dhe mbështetjen për aktivitetet e UNICEF në vend.

Santander thuhet se ka theksuar se vala e dytë e epidemisë sjell me vete sfida të shumta për të mbrojtur jo vetëm shëndetin, por edhe ekonominë, financat dhe procesin arsimor.

Në këtë kontekst, UNICEF do të vazhdojë të mbështesë Malin e Zi, në një afat të shkurtër dhe të gjatë, me një fokus të veçantë për fëmijët dhe familjet më të rrezikuara.

SHARE