DARMANOVIQ: SISTEMI ZGJEDHOR I THJESHTË DHE FLEKSIBËL

Mali i Zi ka një sistem zgjedhor të thjeshtë dhe fleksibël dhe zgjedhjet janë gjithmonë konkurruese, tha Ministri i Jashtëm I Malit të Zi, Srgjan Darmanoviq.

Darmanoviq e tha këtë në takimin me Gianluca Pasarelli, shefin e misionit të Rrjetit Evropian të Organizatave të Vëzhgimit të Zgjedhjeve (ENEMO), i cili do të monitorojë zgjedhjet parlamentare të planifikuara për 30 gusht.

Sipas Ministrisë së Jashtme, Ministri shprehu kënaqësi për interesimin e rrjetit ENEMO për të vëzhguar zgjedhjet malazeze dhe tha se Ministria e Punëve të Jashtme do të mbështesë ekipin ENEMO në mënyrë që të zbatojë me sukses misionin e tyre.

Pasarelli falënderoi ministrin për mirëseardhjen dhe tha se rrjeti i tij planifikon të mbajë bazën në Mal të Zi.

Ai tha se rrjeti ENEMO ka anëtarë nga vende të ndryshme të botës dhe se kjo është zgjedhja e parë që po vëzhgojnë në Mal të Zi.

Ai shprehu besim se misioni i tij do të jetë i suksesshëm dhe se do të gjejë mbështetjen e plotë të Qeverisë së Malit të Zi.

SHARE