SHTETET E BASHKUARA PËRKRAH MALIT TË ZI NË TË MIRË DHE TË KEQ

Ambasadorja e Shteteve të Bashkuara të Amerikës në Mal të Zi, Judy Rising Reinke, tha se Shtetet e Bashkuara janë plotësisht të përkushtuara për integrimin euro-atlantik të Malit të Zi, për ta bërë Malin e Zi një vend elastik, demokratik dhe të prosperuar, në të cilin të gjithë kanë një shans për sukses.

Reinke thotë se Shtetet e Bashkuara do të vazhdojnë të qëndrojnë me Malin e Zi si mik, partner dhe aleat, si në kohë vështirësish të mëdha, siç është pandemia COVID-19, dhe në periudha më të lumtura, siç është hyrja e Malit të Zi në NATO në 2017.

Ajo beson se ka mundësi interesante për investime për kompanitë amerikane në Mal të Zi.

Duke komentuar përpjekjet për të reformuar gjyqësorin dhe luftuar krimin e organizuar dhe korrupsionin, dhe nëse Mali i Zi ka rezultate të ngurta në terren, ambasadorja tha se “Mali i Zi duhet të ndiejë përparim më të dukshëm në forcimin e sundimit të ligjit, mbrojtjen dhe promovimin e lirisë së mediave dhe lirisë së shprehjes si dhe luftimit të korrupsionit”.

SHARE