LEPOSAVIQ: NUK KAM TË DREJTË TË JAP DORËHEQJE

Ministri i Drejtësisë, të Drejtave të Njeriut dhe të Pakicave Vlladimir Leposaviq tha se ai do të jetë në atë funksion për sa kohë që Kuvendi i jep të drejt. “Unë nuk kam të drejtë të jap dorëheqje, megjithëse jam gjithmonë i gatshëm, siç kam bërë tashmë, t’i kërkoj falje kujtdo që është lënduar nga fjalët e mia,” tha Leposaviq. Leposaviq tha se në njoftimin e vendimit të Kryeministrit Zdravko Krivokapiq për të propozuar shkarkimin e tij nga pozita ministrore, si dhe në shpjegimin e tij, ekziston vetëm një deklaratë e saktë, dhe kjo është se Kryeministri u dha të gjithë anëtarëve lirinë e punës. Leposaviq tha se ai ishte befasuar në mënyrë të pakëndshme nga pretendimi se veprimet e tij publike pretendohet se “devijuan shumë nga pozicionet zyrtare të Qeverisë dhe Marrëveshja e nënshkruar nga udhëheqësit e koalicioneve të shumicës parlamentare në 8 shtator të vitit të kaluar”. Siç deklaroi ai, një nga detyrimet e ndërmarra nga kjo Marrëveshje është “zbatimi me përgjegjësi i të gjitha detyrimeve ndërkombëtare”. Ai tha se nuk e mohon ose relativizon krimin e dënuar të gjenocidit në Srebrenicë dhe se nuk ka të drejtë për këtë.

SHARE