SOT MBËRRITËN PAJISJET MJEKËSORE NGA TURQIA

Një kontigjent mjekësore ka mbërritur sot në Mal të Zi.

50,000 maska mjekësore, 1.000 kostume mbrojtëse dhe 1.000 teste janë dhuruar nga Presidenti turk Rexhep Tajip Erdogan.

Turqia më parë ka dhuruar 1000 teste, ndihmë transporti po aq sa nga Kina dhe ka siguruar transport për qytetarët malazez nga ai vend miqësor.

Ndihma u mor nga një aeroplan ushtarak turk, i cili gjithashtu do të ofrojë ndihmë sot për vendet e tjera të Ballkanit Perëndimor.

Presidenti i Malit të Zi Millo Gjukanoviq, në llogarinë e tij në Twitter, falënderoi homologun e tij turk për donacionin.

SHARE