HRAPOVIQ: TË GJITHË PROFESIONISTËT E KUJDESIT SHËNDETËSOR NË IZOLIM JANË MIRË

Shëndeti i përgjithshëm i të gjithë punonjësve shëndetësorë në izolim është i mirë, tha Ministri i Shëndetësisë Kenan Hrapoviq.

Ai për RTMZ tha se të gjitha objektet e kujdesit shëndetësor funksionojnë pa probleme, por që qytetarët duhet të bashkëpunojnë me mjekët dhe të respektojnë masat e Trupit Koordinues Kombëtar.

“Fatkeqësisht, rekomandimet që kemi bërë, të cilat ishin me kohë, nuk u respektuan nga të gjithë. Nëse nuk respektojmë ato që po themi, mijëra respiratorë nuk do të jenë të mjaftueshëm për ne,” tha Hrapoviq.

Ai theksoi se ne duhet të mbrojmë veten dhe të tjerët nga vetvetja.

“Individët i konsideruan masat që ne i morëm si shumë kufizuese. Mund të imagjinojmë vetëm se si do të dukej Mali i Zi sot nëse nuk do të ishin marrë masat me kohë,” tha ai.

Ministria e shëndetësisë ka monitoruar situatën çdo ditë dhe ka rritur nivelin e rrezikut, kujtoi ai.

“Si rezultat, ne kemi informacione se Mali i Zi është vendi i fundit në Evropë në të cilin u paraqit virusi,” tha Hrapoviq.

SHARE