PERUNOVIQ: ÇMIMI I KARBURANTIT NË DY MUAJT E ARDHSHËM MUND TË DYFISHOHET

Sekretari i Shtetit për Minierat dhe Energjinë, Marko Perunoviq, theksoi se në dy muajt e ardhshëm mund të pritet një rritje e re e çmimeve të energjisë, e cila mund të dyfishohet në krahasim me sot. Situata në botë, në radhë të parë konflikti midis Rusisë dhe Ukrainës e rëndon ndjeshëm situatën, dhe  nuk dihet se si do të sillet tregu. Zgjidhja e vetme për Malin e Zi është të ketë prodhimin e tij, i cili u provua me prova nën det, të cilat hasën në rezistencë të madhe.

SHARE