PAQËNDRUESHMËRIA POLITIKE ËSHTË ARSYEJA E NGADALËSIMIT TË PROCESIT TË ANËTARËSIMIT

Bashkimi Evropian (BE) do të konfirmojë zyrtarisht se kriza politike në Mal të Zi është arsyeja e ngadalësimit të negociatave për anëtarësim. Projekt-konkluzionet që do të miratohen nga Këshilli i Çështjeve të Përgjithshme të BE-së do të shprehin shqetësimin për paqëndrueshmërinë politike dhe qeveritare. Këshilli i BE-së do të shprehë shqetësim të veçantë për vendimin e Kuvendit për të ndryshuar kompetencat e Presidentit duke miratuar legjislacionin me procedurë urgjente. Ajo pritet të nxjerrë në pah domosdoshmërinë e përafrimit të të gjitha akteve legjislative me kushtetutën. “Këshilli i BE-së u bën thirrje të gjithë aktorëve politikë në Mal të Zi që të tregojnë përgjegjësi, të kapërcejnë polarizimin dhe u bën thirrje atyre që të përmbahen nga çdo veprim që mund të thellojë më tej krizën institucionale dhe të dëmtojë institucionet demokratike,” thuhet në draft-konkluzion.

SHARE