BREGU: BASHKËPUNIMI RAJONAL DHE INTEGRIMI I TË DY ANËVE TË SË NJËJTËS MEDALJE

“Bashkëpunimi rajonal dhe integrimi rajonal janë dy anët e së njëjtës medalje. Integrimi i tregut është ndoshta më shumë pjesë e procesit të integrimit evropian. Bashkëpunimi rajonal, megjithatë, nuk është vetëm integrimi i tregut. Është një proces politik. Kjo është arsyeja pse Plani i Përbashkët i Veprimit Rajonal i Tregut i nënshkruar nga udhëheqësit të gjashtë ekonomitë e Ballkanit Perëndimor muajin e kaluar në Sofje, është një plan i mirë,” tha Majlinda Bregu, sekretare e përgjithshme e Këshillit të Bashkëpunimit Rajonal. Bregu beson se integrimi ekonomik që nuk merr parasysh realitetet ekonomike, politike dhe sociale është një recetë për dështimin. Kjo është arsyeja pse ata bënë gjithçka për ta bërë kornizën realiste dhe të arritshme, tha Bregu, në hapjen e samitit të Bashkimit Evropian dhe Ballkanit Perëndimor 2020, të organizuar nga “Miqtë e Evropës”. Samiti i këtij viti i Bashkimit Evropian dhe Ballkanit Perëndimor “Zgjidhjet Krijuese, Bashkëpunimi i Qëndrueshëm dhe Zhvillimi i Zgjuar” po mbahet online nga 7 deri më 9 Dhjetor.

SHARE