GJUKANOVIQ VIZITË ZYRTARE NË GJEORGJI

Presidenti i Malit të Zi Millo Gjukanoviq ka zhvilluar sot vizitë zyrtare në Gjeorgji. Ai u mirëprit në Gjeorgji me nderimet më të larta ushtarake dhe shtetërore, ku po qëndron në një vizitë zyrtare dy-ditore në këtë vend me ftesë të Presidentes Salome Zourabichvili. Siç u njoftua nga Kabineti i Presidentit, pas ceremonisë së mirëseardhjes, Presidentët Gjukanoviq dhe Zourabichvili patën një bisedë tet-a-tet, e cila vazhdoi në takimin e delegacioneve të Malit të Zi dhe Gjeorgjisë. Në rrugën e integrimit euroatlantik, ne kemi nevojë për mbështetje politike dhe shkëmbim përvojash, dhe Mali i Zi është një partner shumë i rëndësishëm për ne sepse arriti të arrijë ambiciet e tij, anëtarësimin në NATO dhe ka bërë përparim të madh në rrugën drejt BE, tha Presidentja e Gjeorgjisë Salome Zurabishvili. “Gjatë vizitës zyrtare, Gjukanoviq do të ketë gjithashtu një takim me Kryeministrin e Gjeorgjisë, Irakli Garibashvili, i cili do të përgatisë një drekë pune për Gjukanoviqin,” thuhet në deklaratë. Vizita në Gjeorgji është vizita e parë zyrtare në nivelin më të lartë presidencial që nga vendosja e marrëdhënieve diplomatike midis Malit të Zi dhe Gjeorgjisë.

SHARE