BEÇIQIT JU DORËZUA RAPORTI I KE-së PËR MALIN E ZI PËR VITIN 2020

Sot, Kryetari i Parlamentit të Malit të Zi, Alleksa Beçiq, priti Shefen e Delegacionit të Bashkimit Evropian në Malin e Zi, Oana Kristina Popa, e cila me atë rast i dorëzoi Raportin e Komisionit Evropian për Malin e Zi për vitin 2020. Shefja e Delegacionit të BE në Malin e Zi vuri në dukje se Raporti përmban një numër rekomandimesh të qarta që duhen përmbushur në mënyrë që të bëhet përparim më i shpejtë i reformave në rrugën drejt Bashkimit Evropian. Ajo deklaroi se për të përmbushur qëllimet strategjike të Malit të Zi, ekzistenca e mirëkuptimit dhe bashkëpunimit ndërpartiak është e një rëndësie të veçantë. Gjithashtu, Popa shprehu kënaqësi të veçantë me faktin që fokusi i debatit politik u kthye në Parlamentin e Malit të Zi pas zgjedhjeve të fundit. Beçiq deklaroi se ai do të inkurajonte dialogun midis pjesëmarrësve politikë, në mënyrë që të zbatojë reformat gjithëpërfshirëse zgjedhore deri në ciklin tjetër zgjedhor. “Ne duhet të punojmë së bashku, pavarësisht nga ndryshimet tona politike, për të zbatuar në mënyrë efektive rekomandimet e raportit. Dallimet politike duhet të bëhen pasuria jonë dhe integrimi në konsensusin e BE ndaj të cilit partia jonë e ngushtë dhe interesat e tjerë duhet të varen sepse e ardhmja Evropiane e Malit të Zi nuk ka asnjë alternativë,” theksoi Beçiq.

SHARE