MILLATOVIQ: DUHET TË BËHEN NDRYSHIME NË SISTEMIN E MBROJTJES SA MË SHPEJT TË JETË E MUNDUR

Presidenti i Malit të Zi, Jakov Millatoviq, tha se është i sigurt se duhet të bëhen ndryshime të caktuara në mënyrën e rekrutimit të të rinjve në ushtri, por edhe në të gjithë sistemin e mbrojtjes dhe atë sa më shpejt.

Millatoviq tha se është e nevojshme të shikohet nga afër se çfarë kanë nevojë të rinjtë, cilat janë nevojat e tyre.

Ai deklaroi se nuk është e lehtë të jetosh jetën me çizme ushtarake dhe tha se kjo kërkon përpjekje dhe sakrifica të shumta.

“Prandaj sot dua të them se pres që në një të ardhme të afërt të ketë një mënyrë për t’ju shpërblyer në mënyrë më adekuate për këtë. Kjo do të kontribuojë më tej që Ushtria të jetë një nga shtytësit më të fuqishëm të lëvizshmërisë sociale në vend. Në këtë, ju duhet të jepni kontributin tuaj të plotë dhe të kërkoni një motiv për përpjekje të reja në mënyrë që familjet dhe rrethinat tuaja t’i shohin sukseset tuaja me respekt shtesë. Dhe me këtë akt sot morët edhe një konfirmim se për mua, si President i Malit të Zi, të gjithë njerëzit, pavarësisht nga niveli i punës, janë njësoj të rëndësishëm dhe të nevojshëm”, tha Millatoviq.

Presidenti i uroi ata për gradimin e tyre me dëshirën që gradat më të larta dhe shërbimi aktiv të jenë një nxitje e re për të kryer profesionin e tyre ushtarak.

SHARE