POPOVIQ-SAMARXHIQ: QEVERIA NUK ËSHTË NË KUJDES PËR MASAT QË I MERR VETË

Epidemiologia Millena Popoviq-Samarxhiq tha se masat e marra për të parandaluar përhapjen e infeksionit duhet së pari të respektohen nga ata që i vendosin ato, duke vlerësuar se imazhet e ngjarjeve të fundit socio-politike në vend janë dëshmi e neglizhencës së të gjithëve. Se masat ekzistojnë, tha ajo, duhet ta përkujtojmë Qeverinë e Malit të Zi. Ajo e vlerësoi situatën epidemiologjike në Mal të Zi si shumë shqetësuese, jo vetëm sepse ne jemi të shtatë në botë për numrin e vdekjeve nga Covid-i dhe në krye kur bëhet fjalë për rastet e sapo infektuara, por edhe sepse fakte të tilla brutale nuk na arrijnë deri tek ne.  “Kjo është arsyeja pse ne kemi qenë dëshmitarë të imazheve të tilla të neglizhencës ditët e fundit. Unë kuptoj dhe duhet të kem një opinion mbi tendencat politike në vend, por ne duhet të veprojmë me përgjegjësi në këtë situatë, sepse në këtë moment ne po shkurtojmë orët mësimore për fëmijët dhe duke ndikuar në fëmijërinë e tyre, “tha ajo. Qeveria që miratoi masat dërgon një mesazh të dyfishtë për qytetarët: “Ata që vendosin masa duhet të jenë të parët që t’i respektojnë ato”. Siç tha ajo, Mali i Zi do të shohë vetëm efektet reale të gjithçkaje që ka ndodhur ditëve të fundit në 15 ditët e ardhshme deri në një muaj: “Situata epidemiologjike do të japë përgjigjen më të mirë se sa masa respektohen dhe nëse ato ekzistojnë vetëm në letër.”

SHARE