PËRHAPJA E VIRUSIT U PËRSHPEJTUA PËR SHKAK TË SJELLJES SË QYTETARËVE

Drejtori i Institutit për Shëndetin Publik, Boban Mugosha, njoftoi se përhapja e koronavirusit në Mal të Zi është rritur për shkak të sjelljes së qytetarëve në ditët e fundit. Ai u bëri thirrje të gjithëve që të respektojnë masat dhe të parandalojnë pasojat tragjike. Fakti është se disa situata kanë ndodhur në Podgoricë që kanë ndikuar në situatën epidemiologjike. “Situata epidemiologjike po ndërlikohet, numri i njerëzve të infektuar po rritet, dhe mund të themi se rritja është shqetësuese. Vurja e maskave, distanca fizike dhe shmangia e tubimeve me shumë persona dhe higjiena”, tha Mugosha. Nëse të gjithë i respektojmë masat për njëzet ditë, ne mund ta frenojmë infeksionin, fatkeqësisht sepse nuk i respektuam masat, ai është rritur, përhapja po përshpejtohet dhe numri i njerëzve të infektuar po rritet, theksoi Mugosha. Për shkak të ngjarjeve të ditëve të mëparshme, ne do të kemi një zgjerim masiv, deklaroi ai. “Unë i kërkoj të gjithëve që të përmbahen nga tubimet masive, të respektojnë veten dhe të tjerët dhe të mbrojnë komunitetin dhe shëndetin,” deklaroi Mugosha. Ai tha se të gjithë ata që janë pjesë e Trupit Koordinues Kombëtar janë përgjegjës për veprimet e tyre.

SHARE