THEKRA, HIKËRRORI DHE BUKA PA GLUTEN DO TË BËHEN MË TË SHTRENJTA

Sapo të mësohen me faktin se çmimi i karburantit është rritur deri në katër cent, qytetarët e Malit të Zi po presin një rritje të re të çmimit dhe një goditje të buxhetit të familjes. Këtë herë, llojet e veçanta të bukës së thekrës, bukës së hikërrorit dhe bukës pa gluten do të rriten në çmim deri në 60 cent. Buka e bardhë, e cila normalisht konsumohet më së shumti në Mal të Zi, nuk do të bëhet më e shtrenjtë. Tregu i bukës në Malin e Zi vlen rreth 80 milion euro. Kryetari i Shoqatës të furrës së bukës të Malit të Zi, Svetozar Radonjiq, tha se Mali i Zi numëron 700 furra buke, praktikisht importon 50 përqind.

SHARE