NIMANBEGU I BINDUR SE E GJITHË OPOZITA DO TË MARRË PJESË NË ZGJEDHJE

Nënkryetari i Parlamentit të Malit të Zi, Genci Nimanbegu, beson se zgjedhjet parlamentare do të mbahen në një atmosferë të mirë dhe do të rezultojnë në vazhdimin e politikës euro-atlantike në Mal të Zi.

Në takimin me Ambasadorin e Sllovenisë në Mal të Zi, Gregor Presker, Nimanbegu shprehu qëndrimin se e gjithë opozita do të marrin pjesë.

Nimanbegu falënderoi Presker për mbështetjen e vazhdueshme që Sllovenia miqësore i jep Malit të Zi në rrugën drejt integrimit euro-atlantik.

Në një bisedë të hapur dhe miqësore, Nimanbegu informoi ambasadorin për sfidat me të cilat përballet shoqëria malazeze dhe vlerësoi se perspektiva jonë euro-atlantike është e padyshimtë.

Presker ishte gjithashtu i interesuar për sfidat me të cilat përballet komuniteti shqiptar në Mal të Zi.

Nimanbegu e njohu me dispozitat ligjore në legjislacionin zgjedhor, duke vlerësuar se nuk ishte i kënaqur me ta, dhe se ai, si përfaqësuesi i vetëm legjitim i shqiptarëve në Parlamentin e Malit të Zi, vazhdimisht u përpoq t’i ndryshonte ato, por nuk kishte mbështetje nga partitë e tjera politike.

Nënkryetari Nimanbegu dhe Ambasadori Presker ranë dakord se Bashkimi Evropian duhet të jetë më i shkathët në lidhje me Ballkanin Perëndimor dhe pozicionin e tyre të qartë për integrimin evropian.

Bashkëbiseduesit preken gjithashtu mundësitë e një bashkëpunimi edhe më të mirë ekonomik, veçanërisht në fushën e turizmit dhe mbrojtjes së mjedisit, ku ata shohin interesin e përbashkët të dy vendeve miqësore.

SHARE