PROTESTA E RE E MJEKËVE TË ZGJEDHUR TË SHTUNËN PARA QEVERISË

Shoqata e Mjekëve të Zgjedhur dhe Sindikata e Mjekëve të Zgjedhur i janë përgjigjur dje “Vijesti” lidhur me ankesat e pacientëve se punojnë në përputhje me normat dhe rregullat e profesionit, si dhe se janë në dispozicion të pacientëve të tyre.

Protesta e dytë e Mjekëve të Zgjedhur, me sloganin “Minutë deri në 12 për të shpëtuar kujdesin parësor shëndetësor”, do të organizohet të shtunën në mesditë para ndërtesës së Qeverisë.

Kjo organizatë vendosi të protestojë pasi nuk morën asnjë përgjigje nga Ministria e Shëndetësisë dhe Qeveria dhe as ftesë për një takim për të diskutuar për problemet me të cilat përballen.

Mjekët ndër të tjera kërkuan që modeli i përllogaritjes së pagave të strukturuara, së bashku me kapitullin dhe shërbimet, të anuluara me Kontratën e fundit Kolektive të Degës, t’i kthehet pagave, si dhe të rregullohet çështja e orarit të gatishmërisë.

Pas protestës së parë, Ministria e Shëndetësisë bëri të ditur se paga mesatare e mjekut të zgjedhur është mbi 1600 euro dhe se pretendimet e tyre janë të pabazuara, si dhe se kushdo që punon shtesë ka mundësi që të rrisë pagën përmes punës jashtë orarit.

SHARE