GJAKOVIQ: SEKTORI I USHQIMIT NË MAL TË ZI PO BËHET MË I MIRË DHE MË I SIGURT

Drejtori i Administratës për Sigurinë Ushqimore, Veterinarine dhe Çështjet Fitosanitare Vlladimir Gjakoviq tha se vitin e kaluar, ata bënë një përpjekje të madhe për ta bërë sektorin e vogël ushqimor të Malit të Zi më të mirë dhe më të sigurt.

„Rezultatet tashmë janë të dukshme, por ka ende shumë punë përpara,“ tha Gjakoviq, duke uruar kolegët e tij dhe të gjithë pjesëmarrësit në sektorin e ushqimit në Mal të Zi më 7 qershor – Ditën Botërore të Sigurisë Ushqimore. 

„Zhvillimi dhe investimi në metoda të reja laboratorike kanë bërë të mundur analizimin e numrit më të madh të produkteve ushqimore në tregun tonë në Mal të Zi dhe kjo na jep një dimension të ri të sigurisë”, tha Gjakoviq.

Ai premton se do të punojë shumë për të përmirësuar sistemin e sigurisë ushqimore në interes të të gjithë qytetarëve tanë dhe njerëzve të tjerë që jetojnë në Mal të Zi.

SHARE